Diasteeman tutkimusapurahan 2023 sai Jenni Ristaniemi – Onnea!

Hei diasteemalaiset!

Olen kauhavalaislähtöinen hammaslääkäri Oulusta. Alun perin minusta piti tulla farmaseutti usean apteekissa vietetyn kesätyökesän jälkeen, mutta päädyinkin hakemaan hammaslääkäriksi. Valmistuin hammaslääketieteen lisensiaatiksi Oulun yliopistosta vuonna 2019. Onneksi näin, sillä ala on tuntunut alusta saakka omalta. Rakastan työssäni ihmisten kohtaamista ja käsillä tekemistä!

Perusopintojen aika tein syventävät opinnot poikkeavasti puhkeavasta yläkulmahampaasta. Tutkimus innosti, joten työ jatkui kohti väitöskirjaa. Nyt väitöstutkimus on jo loppusuoralla. Tutkimuksessa kuvataan puhkeavan yläkulmahampaan radiologisia varhaispiirteitä ja suhteutetaan näkymää kulmahampaan hoidon tarpeeseen. Lisäksi tutkimuksessa raportoidaan hampaiston kehityksellisten poikkeamien esiintymistä suomalaislapsilla sekä niiden suhteutumista yläkulmahampaiden piirteisiin. Tutkimuksen tärkeänä tavoitteena on tuoda diagnostisia apukeinoja hammaslääkärin kliinisen päätöksenteon tueksi ja vahvistaa mahdollisuutta yläkulmahampaan puhkeamispoikkeaman varhaishoitoon.

Tutkimustyön ohella olen tehnyt kliinistä työtä julkisella puolella, tällä hetkellä toimin terveyskeskushammaslääkärinä Raahen Vihannissa. Pidän työssäni erityisesti lapsipotilaiden kohtaamisesta. Tutkimusaiheeni tukee hyvin lasten ja kehittyvän purennan parissa työskentelyä, sillä yläkulmahampaiden puhkeamispoikkeamat konkretisoituvat usein myös vastaanotolla! Oikomishoito on aina kiinnostanut minua ja olenkin onnellinen, että viime syksystä lähtien olen kliinisessä työssäni päässyt syventymään apuoikomisen saloihin.

Vapaa-ajallani suuntaan usein urheilun pariin, pidän erityisesti ladypesiksestä, maastopyöräilystä ja hiihtämisestä. Käsissäni viuhuvat usein myös neulepuikot äänikirjan kera!

Haluan lämpimästi kiittää Hammaslääkäriyhdistys Diasteema ry:tä tutkimusapurahasta väitöskirjatyölleni.

Terveiset Diasteeman jäsenille: Nähdään täydennyskoulutuksissa. Erityisesti aloitteleville apuoikojille suosittelen Diasteeman oikomishoidon kursseja!

- Jenni

Lue myös nämä:

Lea Tammelinista Diasteeman kunniajäsen
Hammaslääkäriyhdistys Diasteema on kutsunut Lea Tammelinin yhdistyksemme kunniajäseneksi tunnustuksena ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä hammaslääkärien täydennyskouluttajana. Lea on luotsannut suosittuja oikomishoidon...
Diasteeman tutkimusapuraha 2024
Hammaslääkäriyhdistys Diasteema jakaa tutkimusapurahan keväällä 2024. Apurahaa voi hakea tutkimukseen, joka tähtää julkaisuun kansainvälisessä vertaisarvioidussa julkaisussa. Apuraha on suuruudeltaan 2000...
Kesäluentopäivät 2023 pidettiin Porvoossa 7.-9.6.2023
Diasteeman väki kiittää kaikkia osallistujia ja yhteistyökumppaneita onnistuneista kesäluentopäivistä! Kesäluentopäivillä saimme nauttia jälleen erinomaisista luennoista, joiden tiivistelmät löytyy alta. KESKIVIIKKO...