Entisen puheenjohtajan jäähyväiset

Istun junassa matkalla Turkuun. Päähän iskeytyy väistämättä Irinan kappaleen sanat ”Haluun olla yksin, haluun olla hiljaa, junamatka Turkuun ihana ois.” Ehkä on hyvä hetki istua hiljaa ja olla vaan. Takana on työviikko. 

Siitä junamatkasta Turkuun on kaksi ja puoli vuotta, kun matkustin ensimmäisen kerran koulutustoimikunnan kokoukseen. Kokoonnuimme syksyllä 2017 suunnittelemaan Turun kesäluentopäiviä 2018. Siitä alkoi myös aikani TKHLY:ssä. Turun kesäluentopäivät, erikoishammaslääkäri Lea Tammelinin ortodontian kurssien järjestelyt, puheenjohtajuus ja Seinäjoen kesäluentopäivät. Mukavia aikoja ja toimintaa, jota vapaaehtoisvoimin tehdään.

Koulutustoimikunnan ja hallituksen jäsenet koostuvat kollegoista, joilla on vilpitön halu olla mukana järjestämässä hammaslääkäreille laadukasta koulutusta asiantuntevien luennoitsijoiden toimesta. Tämä jos mikä on kollegiaalisuutta, arvostan. TKHLY:n rooli hammaslääkärien koulutusyhdistyksenä on merkittävä. Kurssit ovat tärkeää lisäkoulutusta, kun mietitään, että jokaisen hammaslääkärin tulisi saada täydennyskoulutusta ainakin 8-9- päivää vuodessa ja työtehtävän mukaan enemmänkin. Kurssit ovat tärkeitä myös niille kollegoille, jotka keräävät erikoistumishakuaan varten pisteitä. Olethan lukenut ammatillisen osaamisen suunnitelmallisen kehittämisen suosituksen, joka on päivitetty 2019.

TKHLY ei ole aktiiveille vain yhdistys, se on oikeastaan elämäntapa. Siitä irrottautuminen tuntuu olevan minulle yllättävän haikeaa. Haluan ajatella, että kerran TKHLY, aina TKHLY. Olen saanut yhdistystoiminnan myötä uusia ystäviä, hienoja kokemuksia ja paljon muistoja. Jos kiinnostuit, ole rohkeasti yhteydessä koulutustoimikunnan tai hallituksen jäseniin. 

Haluan toivottaa voimia ja työn iloa koulutustoimikunnalle, teette hienoa työtä ja hallituksen jäsenille tsemppiä hyvien päätösten tiellä. Toivotan uudelle puheenjohtajalle lämpimästi onnea ja menestystä.

Kohtahan tässä ollaan jo Kupittaalla, junamatka Turkuun oli mukava.

Henna Virtomaa, ehl, Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja

Lue myös nämä:

Seuraajan terveiset
Jäsenkirje 2 • 2022
Heips, Olen Jenni Peltola ylihammaslääkäri ja sosiaalihammaslääketieteen yliopisto-opettaja Pohjois-Satakunnasta Kankaanpäästä. Olen ollut Diasteemassa mukana 3 vuotta, ensin koulutustoimikunnassa ja viimeisen...
Koulutussihteerin kiitokset
Jäsenkirje 2 • 2022
Kuusi vuotta Terveyskeskushammaslääkäriyhdistyksen koulutussihteerinä tuli kohdallani täyteen vuoden vaihteessa. Nyt on tullut aika siirtyä takavasemmalle. Ehdottomasti parasta näissä vuosissa ovat...
Kollegan terveiset
Jäsenkirje 1 • 2022
Terveyskeskushammaslääkäriyhdistys tuli minulle tutuksi pian hammaslääkäriksi valmistumisen jälkeen. Olin jo opiskeluaikoina kiinnostunut oikomishoidosta, jolloin kollega suositteli minulle Lea Tammelinin oikomishoidon...