Entisen puheenjohtajan jäähyväiset

Istun junassa matkalla Turkuun. Päähän iskeytyy väistämättä Irinan kappaleen sanat ”Haluun olla yksin, haluun olla hiljaa, junamatka Turkuun ihana ois.” Ehkä on hyvä hetki istua hiljaa ja olla vaan. Takana on työviikko. 

Siitä junamatkasta Turkuun on kaksi ja puoli vuotta, kun matkustin ensimmäisen kerran koulutustoimikunnan kokoukseen. Kokoonnuimme syksyllä 2017 suunnittelemaan Turun kesäluentopäiviä 2018. Siitä alkoi myös aikani TKHLY:ssä. Turun kesäluentopäivät, erikoishammaslääkäri Lea Tammelinin ortodontian kurssien järjestelyt, puheenjohtajuus ja Seinäjoen kesäluentopäivät. Mukavia aikoja ja toimintaa, jota vapaaehtoisvoimin tehdään.

Koulutustoimikunnan ja hallituksen jäsenet koostuvat kollegoista, joilla on vilpitön halu olla mukana järjestämässä hammaslääkäreille laadukasta koulutusta asiantuntevien luennoitsijoiden toimesta. Tämä jos mikä on kollegiaalisuutta, arvostan. TKHLY:n rooli hammaslääkärien koulutusyhdistyksenä on merkittävä. Kurssit ovat tärkeää lisäkoulutusta, kun mietitään, että jokaisen hammaslääkärin tulisi saada täydennyskoulutusta ainakin 8-9- päivää vuodessa ja työtehtävän mukaan enemmänkin. Kurssit ovat tärkeitä myös niille kollegoille, jotka keräävät erikoistumishakuaan varten pisteitä. Olethan lukenut ammatillisen osaamisen suunnitelmallisen kehittämisen suosituksen, joka on päivitetty 2019.

TKHLY ei ole aktiiveille vain yhdistys, se on oikeastaan elämäntapa. Siitä irrottautuminen tuntuu olevan minulle yllättävän haikeaa. Haluan ajatella, että kerran TKHLY, aina TKHLY. Olen saanut yhdistystoiminnan myötä uusia ystäviä, hienoja kokemuksia ja paljon muistoja. Jos kiinnostuit, ole rohkeasti yhteydessä koulutustoimikunnan tai hallituksen jäseniin. 

Haluan toivottaa voimia ja työn iloa koulutustoimikunnalle, teette hienoa työtä ja hallituksen jäsenille tsemppiä hyvien päätösten tiellä. Toivotan uudelle puheenjohtajalle lämpimästi onnea ja menestystä.

Kohtahan tässä ollaan jo Kupittaalla, junamatka Turkuun oli mukava.

Henna Virtomaa, ehl, Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja

Lue myös nämä:

Kevätkokouskutsu
Sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina 23.3.2024 klo 12.00 Symposiumin yhteydessä Jyväskylä Paviljongissa kokoushuone Antonissa. Osoite on Lutakonaukio 10, 40100 Jyväskylä. Esillä...
Kesäluentopäivät 2023 pidettiin Porvoossa 7.-9.6.2023
Diasteeman väki kiittää kaikkia osallistujia ja yhteistyökumppaneita onnistuneista kesäluentopäivistä! Kesäluentopäivillä saimme nauttia jälleen erinomaisista luennoista, joiden tiivistelmät löytyy alta. KESKIVIIKKO...
Diasteeman tutkimusapurahan 2023 sai Jenni Ristaniemi – Onnea!
Hei diasteemalaiset! Olen kauhavalaislähtöinen hammaslääkäri Oulusta. Alun perin minusta piti tulla farmaseutti usean apteekissa vietetyn kesätyökesän jälkeen, mutta päädyinkin hakemaan...